Skovvang er navnet på det nye DemensCentrum, tegnet af Aarstidernes Arkitekter. Stedet er skabt til mennesker med demens og deres pårørende.
Læs mere om byggeriet her

 

 

Seneste nyt:
Nu er der mindre end et år til, at korttidsafsnit, specialplejeboliger og dagcenter ved DemensCentrum Aarhus flytter til nye bygninger på Skovvangsvej. De første beboere flytter nemlig i løbet af februar 2021. Naturligvis betyder det også, at der arbejdes fokuseret på at forberede den bedst mulige flytning for alle. At vi lige nu står i en usædvanlig situation pga. Covid-19, betyder ikke at forberedelserne sættes på pause. Seneste nyt fra byggepladsen er, at der fortsat arbejdes, selvfølgelig med god afstand til hinanden. Derfor lyder meldingen, at tidsplanen for byggeriet overholdes.

Herunder ser du de seneste billeder fra byggeriet


Sådan skal det blive en god flytning:
Når Demenscentrum flytter, er det ikke kun ting og sager som flyttes. Det er menneskers liv. Beboerne, brugerne af dagcentret og personale får nye rammer for hverdagen. Det samme gør de pårørende, som ofte kommer på Demenscentrum. Det bliver godt at alle får bedre rammer for livet og arbejdet, men alt nyt kræver tilvænning. Måske er det heller ikke altid let at vente på en flytning, som man ikke helt ved hvad indebærer. Derfor laver vi ved Demenscentrum løbende tiltag for at informere og involvere dem, som er del af flytningen.

Blandt andet har vi lavet en Skovvang-station, hvor alle interesserede beboere, brugere, pårørende og medarbejdere kan følge med i byggeprojektet og danne sig et indtryk af, hvordan Skovvang kommer til at se ud. Stationen findes i forbindelse med Pårørendehjørnet, lige frem, når man kommer ind ad hovedindgangen. Desværre kan besøgende ikke inviteres indenfor i Skovvang-stationen lige nu pga. Covid-19, men vi glæder os til, at vi igen kan slå dørene op.

Brevkasse:
Demenscentrum har en Skovvang-brevkasse, hvor borgere, pårørende og personale kan stille spørgsmål til flytningen. Nedenfor finder du et link til spørgsmål og svar. Hver måned opdateres denne side med nye spørgsmål og svar. Du kan selv stille et spørgsmål ved at skrive til Daniel Kristensen, som er flyttekoordinator: dahk@aarhus.dk