Sådan skal det blive en god flytning


Når Demenscentrum flytter, er det ikke kun ting og sager som flyttes. Det er menneskers liv. Beboerne, brugerne af dagcentret og personale får nye rammer for hverdagen. Det samme gør de pårørende, som ofte kommer på Demenscentrum. Det bliver godt at alle får bedre rammer for livet og arbejdet, men alt nyt kræver tilvænning. Måske er det ikke altid let at vente på en flytning, som man ikke helt ved hvad indebærer. Derfor laver vi ved Demenscentrum løbende tiltag for at informere og involvere dem, som er del af flytningen.

 

Se her nogle af de seneste initiativer:


Skovvang-station

I Skovvang-stationen kan borgere, brugere, pårørende og medarbejdere danne sig et indtryk af det nye Skovvang-byggeri. Her findes bl.a. en tidslinje over forberedelserne til flytningen, plantegninger, billeder, oversigt over parkeringspladser og spørgsmål og svar fra brevkassen om Skovvang. Stationen opdateres løbende og er placeret ligefrem for hovedindgangen i forbindelse med pårørendehjørnet. Desværre er stationen lige nu lukket for personer udefra pga. Covid-19.

 

Rundvisning for pårørende i det nye byggeri


Den 27.- og 28. juni inviterede byggeprojektleder, Christina Hach og Demenschef i Aarhus Kommune, Elisabeth Flindt, pårørende til beboere på Demenscentrum til rundvisning på Skovvang. Rundvisningerne var blevet udskudt fra marts pga. Covid-19-situationen. Bag visirer og med selskab af håndsprit førte Christina an på byggepladsen. Byggeriet er endnu meget "råt" i sit udtryk, men man begynder så småt at kunne fornemme lejlighederne og de enkelte afsnits opbygning.

 

Møbeludstilling

I to uger af maj havde vi en møbeludstilling på Demenscentrum. Her var udstillet et udvalg af møbler som kan bruges i de fælles opholdsrum (dagligstue og spisestue) på Skovvang. Ideen med udstillingen var at få afprøvet, hvilke møbler der egner sig bedst til lige præcis de mennesker, som bor på Demenscentrum. Det var muligt at stemme på de møbler, som man synes var bedst egnede og at komme med sine inputs til, hvad der er vigtigt at tage højde for, når der endeligt udvælges møbler.

 

Arrangement for pårørende om Skovvang
D. 4 april havde vi inviteret pårørende til et informations-arrangement om Skovvang og flytningen dertil. Desværre måtte arrangementet aflyses grundet Covid-19, men vi står klar med et nyt Skovvan-arrangement når retningslinjerne muliggør det. Indtil da informeres der om flytningen her på Skovvangs hjemmeside og i pårørendenyhedsbrevene.

 

Flytteteams og flytterepræsentanter
På hver boligafdeling ved Demenscentrum er der nedsat et flytteteam bestående af medarbejdere. Disse personer fungere som talerør mellem flyttekoordinatoren og afdelingspersonalet. Flytteteamet ved lidt ekstra om flytningen og er med til at sikre, at medarbejdernes viden om beboerne og hverdagen kommer i spil i forbindelse med flytningen.