Splinter nyt Demens- og hjernecentrum i Aarhus

Skovvang

Skovvang er navnet på det nye DemensCentrum, tegnet af Aarstidernes Arkitekter. Stedet er skabt til mennesker med demens og deres pårørende.

Beboerne, hjemmeboende og gæster får direkte adgang til et stimulerende og levende haveanlæg, med hyggekroge.

Bygningerne får en café, træningsrum og sanserum med lystearpi, som kan hjælpe mod tristhed og depression. Både inde og ude bliver Skovvang et sted med oplevelsen af tryghed i livet, aktiviteter, ro og stimulering af sanser.


"Det handler om omtanke for det enkelte menneske ramt af svær demens. Vi kan i det nye demenscentrum i endnu højere grad tilbyde fleksibilitet i boligerne og gøre hverdagen endnu mere tryg. Der bliver vinduer uden spejling, ingen forstyrrende unødvendige lyde, lysterapi til at stimulere sanserne, og rum og bygninger der på alle måder tilgodeser vores beboeres behov," siger Elisabeth Flindt, demenschef, Demens- og hjernecentrum Aarhus.


Det første spadestik til Skovvang blev taget d. 29 januar, til det nye Demens- og HjerneCentrum. Ca. 10.600 m2 vokser op på Skovvangsvej i Aarhus N, på grunden hvor det gamle plejehjem Abilgaarden lå.